Pup Info

Informatie bij interesse in een Lentehoeve-pup

Bij interesse in een pup vragen we een uitgebreide motivatie per mail naar ons te sturen. Aan de hand hiervan maken we een afspraak om kennis te maken met elkaar. Er zullen wederzijds vragen zijn die we elkaar kunnen stellen.

De pups groeien op in huiselijke omgeving en kunnen (bij mooi weer) in een omheinde tuin lekker ravotten.  We laten ze wennen aan (kleine) kinderen, mensen en de allerdaagse gang van zaken in en rond het huis (o.a. stofzuigen en tv). Verder nemen we ze een keer mee in de auto, naar de dierenwinkel en aan een riempje lopen. Hiermee proberen wij de pups zo sociaal mogelijk mee te geven aan hun nieuwe baasje zodat zij hiermee verder kunnen.

Wij gaan in overleg kijken naar welke pup het beste zou passen bij de nieuwe eigenaren, natuurlijk wordt er rekening gehouden met wensen en voorkeuren.

Voordat de pup meegaat met de nieuwe eigenaar zijn de pups meerdere keren ontwormd. Zijn ze gecontroleerd door onze dierenarts en ingeënt. De Raad van Beheer komt langs voor de nestcontrole en chipt de pups. De Nederlandse Rottweiler Club komt langs voor de nestcontrole en controle op de moeder. 

Het duurt vaak een aantal maanden voordat de stambomen door de Raad van Beheer worden aangeleverd. We streven ernaar om de stambomen zelf langs te komen brengen. Verder maken we gebruik van een puppy koop-overeenkomst met hierin de verwachtingen van ons en de nieuwe pup eigenaren.

Met iedere pup gaat een pup-pakket mee, hierin zit o.a. voer voor een paar dagen (Carnibest) aangezien ze hiermee opgegroeid zijn en wij hier volledig achter staan. Aan de nieuwe eigenaar is het een eigen keus om te wisselen van voer. Verder zit er in het pakket een nestdoekje met de geur van het nest, wat speelgoed en een map met de handige informatie over de Lentehoeve-pup.

Voor vragen kan er altijd gemaild worden via het contactformulier.